"Chiar dacă totul ar fi vulgar, lumina zorilor nu poate fi. Ar trebui s-o privim zilnic ca să redevenim puri..." Emil Cioran

vineri, 12 februarie 2010

delicately not yours


Asculta mai multe audio Divertisment


pentru mine cea de ieri e greu de priceput cum am ajuns cea de azi. pentru mine cea de azi e imposibil să înţeleagă ce va fi cea de mâine. eu,cea de azi,o iubesc pe cea de ieri,dar o vreau pe cea de mâine.


nopţiile mi-s pline de-un TINE MINat,
sau de un MINE înTINat...
poate nu doar nopţile,
dar oricum zorii mi i-am eliberat.


pentru visurile de ieri nu am răspuns.pentru visurile de mâine am papiote întregi de aţă.iar azi am doar vise pentru visuri.

am rămas şi cu apele şi cu pietrele.uneori nu mă mai văd ajunsă la mare şi tot strâng,tot strâng râuri întregi de sentimente.unde să le vărs?

aproape maşinal răspund "iubire" când vine vorba de tine.nu pot să-mi închipui un alt trecut în care nu apari pentru că nu-mi pot contura prezentul fără amintirea ta. viitorul deja se recită fără de tine.

nu mai ai chip,nici voce,nici nume.nu te mai ştiu,nu te mai am,nu te mai simt şi totuşi ocupi suficient spaţiu în mine fără a ştii prea clar sub ce formă.

nu te mai iubesc şi nu te mai vreau şi totuşi la amintirea ta ţin,la clipele noastre tânjesc,la fericirea noastră mă refer mereu şi la tine mă gândesc ca la casa copilăriei mele,un adăpost pierdut cu tavane înalte şi pervaze largi,cu divane ţiitoare de coverturi pufoase şi câini cuminţi,cu rafturi cu dulceţuri de flori de tei şi trandafiri albi...doar că această casă intră pe zi ce trece în dărăpănare şi va veni o vreme când am să mă duc să-i vizitez ruinele...şi o să simt da,o să simt melancolia şi duioşia unui apus de viaţă scurs într-o prăpastie albă...îţi închin ţie iarna asta,ţi-o ofilesc pe-un mormânt imaginar la care vreau să uit să mai aprind lumânări.


nu ştiu ce faci tu,dar la mine vine primăvara şi fac curat. pe curând iubite,un curând îndepărtat...pe-un niciodată neîntârziat!

2 comentarii: