"Chiar dacă totul ar fi vulgar, lumina zorilor nu poate fi. Ar trebui s-o privim zilnic ca să redevenim puri..." Emil Cioran

luni, 17 septembrie 2012

recenzie


It isn't by getting out of the world that we become enlightened, but by getting into the world…by getting so tuned in that we can ride the waves of our existence and never get tossed because we become the waves. 
Ken Kesey


Am o sumedenie de vise pe care n-am să le povestesc niciodată realității. Nu pentru că ar fi imposibile, ci de teamă că le-aș putea întâmpla și s-ar dovedi că nu mi le pot asuma.
Nu știu dacă am curaj. Poate că absența lui nu ar fi neapărat sinonimă cu frica. Accept ceea ce mă sperie și nu mă opresc la doar atât. Uneori sunt mai câștigată prin lucrurile pe care le pierd. Cât despre alții, am fost mereu pierdută de cei care au lăsat prea mult să se vadă că voiau să mă câștige.
Recunosc că marile mele dovezi de forță au fost oferite din egoism. Când ești generos nu te oprești din a te arăta vulnerabil. Nu am realizat că cedând aș fi putut cunoaște și o anumită putere a slăbiciunii. Pentru asta îmi repet din ce în ce mai des că a lăsa de la mine nu înseamnă a mă risipi, ci a da voie orgoliului meu să pălească  în fața unor sentimente mai nobile.

Oamenii își doresc să fie mai buni. Eu îmi doresc să îmi fie mai bine cu mine însămi. Am învățat deja că nu poți cuceri lumea înainte de a îți purta războaiele cu tine și nu poți iubi și ierta aproapele atâta vreme cât cel mai aproape aproape al tău îți rămâi un tu neîmpăcat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu